Omgekeerde vergrijzing

haarverfVeel te vroeg verschenen bij mij de eerste grijze haren. Als ik het mij goed herinner was ik ergens achter in de dertig en zaten de kinderen nog op de lagere school. Ik wilde helemaal nog niet vergrijzen en begon mijn haar een kleurtje te geven. Een klusje voor mijn man die daar niet moeilijk over deed, volgens mij genoot hij ook nog van de smurrie die niet alleen op mijn haar belandde. De verf was van Herbatint die ongeparfumeerd is en in aardig wat kleuren verkrijgbaar. Soms probeerde ik eens een nieuw kleurtje, dat pakte een keer zo rampzalig uit dat ik vanaf toen een vaste kleur aanhield. Sommigen verven hun haar met henna, maar ik was gewaarschuwd door andere vergrijzenden dat henna op grijs haar knal oranje wordt. Geen optie als je niet van oranje houdt.
En zo gingen de jaren voorbij, als de uitgroei te opvallend werd was het tijd voor de volgende verfbeurt. Tot het moment kwam dat mijn man vroeg “moet ik je haar weer eens verven?”. Ik keek eens goed in de spiegel en constateerde dat het nog wel kon wachten. Dat is een half jaar geleden en er is geen grijze haar meer op mijn hoofd! De natuurlijke haarkleur is helemaal terug, hoe kan dat? Het antwoord is voor mij duidelijk, de laatste jaren zijn we zo veel mogelijk overgeschakeld op biologische voeding en liggen er ’s avonds natuurlijke supplementen naast het etensbordje. Voor sceptici zoals mijn man is het een zichtbaar bewijs dat goede voeding van levensbelang is. De licht sarcastische opmerkingen over de pillen naast het bordje zijn verstild. Natuurlijk komt er een moment dat de haren alsnog beginnen te grijzen, dat is genetisch bepaald. Maar mooi dat nu, in het begin van mijn jaren vijftig, de kleur weer terug is, een dankjewel van het lichaam.

Reacties zijn gesloten.

  • no copyright – feel free to share