De bodemloze put

roverheid-1De eindjes aan elkaar knopen. Dat is de uitdaging waar jan met de korte achternaam voor staat en het wordt steeds moeilijker. Door de maatregelen van de overheid wordt het leven duurder terwijl de inkomsten in het beste geval gelijk blijven. Onze kinderen hebben we meegegeven dat geld lenen dom is, alleen bij de aankoop van een huis zul je wel moeten. Onze jongste zoon is met z’n laatste studiejaar bezig op het hbo, als hij volgend jaar afstudeert is hij niemand wat schuldig. Hij studeert werktuigbouwkunde, een studie waarbij het vinden van een baan geen probleem moet zijn. Maar het kopen van een huis zal een veel groter probleem zijn, de banken zitten op hun geld als een kip op het ei.
Toekomstige studenten moeten het geld voor hun studie lenen, zo kunnen ze wennen aan boete en schuld. De overheid durft het ook nog een “sociaal” leenstelsel te noemen. Daar sta je dan als ouder met je normen en waarden.
We worden gedwongen kritisch naar onze uitgaven te kijken want rood staan is duur en het begin van een hellend vlak. Alleen de banken en de overheid hebben geen centje pijn, de banken creëren zelf het geld dat ze nodig hebben en de overheid mag onbeperkt via belastingen de inkomsten aanvullen. De burger betaalt de rekening van de overheid die goed voor zichzelf zorgt. Wat de denken van de provincie Zeeland die de ambtenaren een i-pad kado geeft? De EU kan ons geld ook goed gebruiken voor een nieuw hoofdkantoor op het tropische eiland Barbados. En zo worden we stukje bij beetje kaalgeplukt.
Ik ken een samenwonend stel dat elk dubbeltje twee keer moet omdraaien, de één studeert, de ander werkt zoveel mogelijk. Ze vroegen vrijstelling voor de gemeentelijke belastingen. Die kregen ze niet, de student moest het geld maar lenen bij de studiefinanciering, zo ver is onze (r)overheid afgezakt, ik schaam me voor Nederland.
Tot schrijfs….

Reacties zijn gesloten.

  • no copyright – feel free to share