Drukverband onder druk

drukverbandDe vriendin van onze zoon rijdt paard, hier in de provincie een veel voorkomende hobby. Er wordt dan ook van alles georganiseerd: wedstrijden, keuringen noem maar op. In het weekend zijn de paardentrailers volop onderweg, zo ook afgelopen weekend. In de buurt was een wedstrijd waar m’n zoons vriendin met haar paard aan mee deed. Voor de wedstrijd wordt het paard tot in de puntjes door haar verzorgd, daar is het paard niet altijd blij mee. Als ze er genoeg van heeft kan je een trap krijgen en dat was precies wat er gebeurde. Na de wedstrijd – waar ze toch nog een derde prijs in de wacht wist te slepen – was het hoog tijd een bezoek te brengen aan een dokterspost in het ziekenhuis. Strompelend naar binnen en wachten tot je aan de beurt bent. Gelukkig was er niks kapot maar er was een interne bloeding, er moest een drukverband op, maar die wordt helaas niet vergoed. Ze moest thuis zelf maar zien dat er een drukverband op kwam. Dat geloof je toch niet? Een derde wereld land zou zich er voor schamen. Wordt het onze toekomst dat we bij een gebroken been zelf het gips moeten meenemen? We betalen torenhoge premies en wat krijg je ervoor? Een torenhoge eigen bijdrage en minder zorg. De ziekenzorgverzekeraars lachen zich slap en maken gigantische winsten. Nederland staat hierin alleen, in de rest van Europa bestaat nog fatsoenlijke gezondheidszorg voor een normale prijs. Ik kijk argwanend naar de diensten die wél gratis zijn, met name het vaccinatieprogramma. De overheid wil de Nederlanders zo graag vaccineren dat ze hiervoor zelfs reclame maken. Mensen, stel je op de hoogte van de troep die in deze vaccinaties zit voordat je hieraan meedoet. Vandaag werd trouwens de kritische huisarts Hans van der Linde door de rechtbank in het gelijk gesteld, hij mag de RIVM beschuldigen van belangenverstrengeling, lees hier het bericht.
Zorg goed voor jezelf en hoop dat je de gezondheidszorg niet nodig hebt, je wordt er zelden beter van.
Tot schrijfs…..

Reacties zijn gesloten.

  • no copyright – feel free to share