Poeslief

angstAls de angst regeert….Afgelopen week moest ons hondje worden geopereerd. Ze had een chronische ontsteking in de huid, het was een kleine ingreep, maar toch. Ze is bang voor vreemden en hangt autistisch aan routine. Als ze iets niet vertrouwt begint ze te grommen in de hoop met rust te worden gelaten. Dus ja, voor haar is een bezoek aan de dierenarts zo bedreigend dat ze in de wachtruimte trilt als een rietje. Alles is goed verlopen, na een paar uur mochten we haar weer ophalen. De dagen daarop was ons hondje poeslief, geen gegrom en onderdanig. We verbaasden ons hierover tot ik begreep dat dit gedrag werd ingegeven door angst. Angst als motivatie: Ons wordt soms bewust angst aangepraat voor verschillende doeleinden:
*angst voor ziekte ten behoeve van de farmaceutische industrie (vaccinaties, medicatie)
*angst voor terrorisme ten behoeve van de oorlogsindustrie
*angst voor financiële rampen ten behoeve van de banken
*angst voor natuurrampen ten behoeve van belastingheffingen
Ik verwacht dat ons hondje binnenkort beseft dat deze operatie een eenmalige aktie was zodat ze weer zichzelf wordt: af en toe een beetje grommen als afweer. Ook haar baasje gromt zo nu en dan omdat ze steeds beter doorkrijgt hoe het wereldspel wordt gespeeld. En het is vuil spel waarbij alles is geoorloofd. Wie bijvoorbeeld werkelijk wil weten wat zich afspeel in Syrië kan terecht op deze website. De waarheid is vaak zo ongelofelijk dat mensen geen afstand kunnen nemen van de leugen. Kies je voor de harde waarheid of voor de geloofwaardige leugen? Een persoonlijke keus, maar mijn keus is gemaakt.
Tot schrijfs….

Reacties zijn gesloten.

  • no copyright – feel free to share