Georganiseerde chaos

troep in huisIk verwonder me over huishoudens waar geen rommel is, de kleding in stapeltjes in de kast, de administratie bijgehouden in overzichtelijke mappen. Ik begrijp niet hoe ze het doen, de combinatie van werken, huishouden waarbij alles goed georganiseerd is. Als enige vrouw in een mannenhuishouden heb ik mijn handen vol om de chaos een beetje overzichtelijk te houden. Bij het opruimen kom ik dingen tegen waarvan ik de functie niet weet, mannen ruimen niet op en houden van georganiseerde chaos waarbij ze weten waar iets ongeveer ligt. Tot het moment dat ik ga opruimen en een schatting maak bij welke groep een apparaat of stekkertje thuis hoort. Geregeld volgen er zoektochten door ons huis om dat ene stekkertje of die speciale omvormer te vinden. Er is één plaats in huis waar ik bijna nooit kom, het rommelhok op zolder. Een ruimte die de chaos van mannelijke verzameldrift volledig tot z’n recht laat komen. Hier heb ik me bij neergelegd om de rest van het huis te sparen.
Het huis blijft zo redelijk opgeruimd maar moet ook worden schoongemaakt. Omdat ik natuurlijke schoonmaakmiddelen gebruik kost dat meer tijd en moeite. Voor mensen met mcs geen cilit bang en hup – weg is het vuil. Ik doe het sowieso met tegenzin, huishouden is niet mijn ding. In mijn jongere dagen ging ik bij tijd en wijle als een razende ragebol door het huis. Liever nog ging ik een dag tuinieren, wat wel helemaal mijn ding is. Die bodemloze energie om door te gaan tot de klus is geklaard is verleden tijd. Dat accepteer je niet zomaar één-twee-drie. Echter doorgaan als de bodem reeds is bereikt wordt afgestraft en daarmee een domme keus. En dan de administratie. In de zeven jaar dat ik de webwinkel geenparfum heb opgebouwd kwam de verplichte papierwinkel m’n neus uit. Wie ooit elk kwartaal de omzetbelasting naar de belastingdienst heeft moeten sturen begrijpt wat ik bedoel. Je moet deze administratie tien jaar bewaren waarna ik het met groot plezier naar de vuilstort zal brengen. Wat blijft is de afkeer van financiën en belastingen en de verwondering over mensen wiens huishouden door een ringetje te halen is. Tot schrijfs…..

Reacties zijn gesloten.

  • no copyright – feel free to share