Koele opwarming

grondwaterHet leek de afgelopen dagen wel herfst, er zijn planten in de tuin waar al het blad nog in de knop zit! Nu woon ik natuurlijk in het noorden van Nederland wat meestal toch een jas scheelt met Limburg.
En toch hadden we deze winter wéér geen elfstedentocht, ik vraag mij af of die er ooit nog komt. Een poos geleden las ik een artikel van een agrariër over de vervuiling van ons oppervlaktewater. Water met vuildeeltjes bevriest minder snel, en dat het water steeds meer verontreinigd is valt niet te ontkennen, lees bijvoorbeeld dit artikel van binnenlands bestuur. De waterschappen lozen na “reiniging” water in het milieu met antibiotica, andere medicijnen, enzymen uit wasmiddelen en wie weet wat nog meer. Het is een kwestie van tijd, ik weet niet of het al zo ver is, dat niet alleen het oppervlaktewater maar ook het diepere grondwater is vervuild. Wat doe je eraan? Je kunt overwegen een waterfilter aan te schaffen, een goede reiniger is de British Berkefeld waterfilter voor schoon drinkwater.
Ik weet wel dat we twintig jaar geleden met de kou van afgelopen winter zeker een elfstedentocht hadden kunnen bijschrijven. Er wordt vaak gezegd: het komt door de opwarming van de aarde, ware het niet dat de aarde niet opwarmt maar juist afkoelt. Het is de hedendaagse leugen om CO2 heffingen te rechtvaardigen. Kijk maar naar de grafiek hieronder:
temperatuurverloop

Zo zie je maar weer: niets is wat het lijkt, zoek de waarheid. Ook in het dagelijks leven kun je je lelijk vergissen. Op een ochtend zat ik achter de computer met een kop koffie, ik zie voor ons huis een jonge vrouw aan komen lopen met een klein kind aan de hand. Een keurig geklede mevrouw met een klein meisje dat amper kan lopen op haar nog wiebelige beentjes. Ik denk: o,o, jehovah getuige waarschijnlijk, ik heb geen behoefte aan bekering dus besluit ik te doen of ik niet thuis ben. Want mensen afpoeieren is niet mijn sterkste kant. Maar de bel gaat niet, even later zie ik haar verder lopen. Ik loop naar de voordeur waar in de gang een blauwe belastingenvelop ligt. Niets is meer wat het lijkt.
Tot schrijfs…

Reacties zijn gesloten.

  • no copyright – feel free to share