Witwassen

laundrypureWe zijn weer thuis. Het uitzicht op de diepblauwe zee is weer veranderd in het huis van onze overburen zonder voortuin met volledige bestrating. Zo typisch Nederlands, praktisch, onderhoudsvrij en saai. Normandië doet me aan Engeland denken: overal door het landschap begroeide muurtjes als afscheiding in een glooiend landschap. Mijn vrees om op vakantie iets belangrijks thuis te laten liggen heeft geholpen: enkel een nagelknipper was aan onze aandacht ontsnapt. Het weer viel mee, alleen de heenreis was van begin tot eind nat, daarna was het overdag droog met gedeeltelijk zon. Met de tot nu toe beroerde zomer is een kinderhand gauw gevuld! Ook deze vakantie bezochten we een hypermarché om boodschappen te halen. Vreemd genoeg ontbrak deze keer het natriumcarbonaat in het assortiment, wel was er een uitgebreide keus aan bio producten. Zo heeft het merk Bonduelle in Frankrijk een hele serie bio groenten die hier nergens te vinden zijn. Bij de wasmiddelen zag ik wasnoten, zeepvlokken en wasmiddel met Savon Marseille. Maar daar hoef ik me niet meer druk over te maken, vorige week werd de Laundry Pure geleverd. En jawel, de was wordt zonder wasmiddel met koud water schoner dan hij in jaren is geweest. Inmiddels gaat er van alles in de machine: dekbedden, jassen en alles wat er maar in me op komt. Prettig te weten dat bacteriën de ozontechniek niet overleven en alles hygiënisch schoon wordt. Het is even uitzoeken welke wasprogramma’s het beste resultaat geven. Het scheelt in ieder geval een hoop elektriciteit en wasmiddel. Tot schrijfs…

Reacties zijn gesloten.

  • no copyright – feel free to share