Eeuwig durende soap

De uitslag van de verkiezingen, de winnaar heeft verloren en omgekeerd, en alles blijft zoals het was, als verkiezingen echt verschil konden maken waren ze al lang verboden.
Want zeg nu zelf, een paar keer hebben we ons met een raadgevend referendum uit kunnen spreken en het maakte geen enkel verschil. Wat een verschil zou kunnen maken – bindende referenda en nieuwsverspreiding door onafhankelijke onderzoeksjournalisten – zal nooit worden toegestaan.
We zitten opgescheept met staatsmedia die voor ons bepalen wat nep nieuws en wat de politiek correcte waarheid is en nep referenda waarvan de uitslag er niet toe doet.
We moeten het er maar mee doen, wel jammer dat de eeuwige lachebek weer vier jaar publiekelijk zal grijnzen. Het zal denkelijk een van alles wat kabinet worden, een bij elkaar geraapt zootje dat Schippers bij elkaar mag rapen (ineens een beetje misselijk).
Politiek als een eeuwig durende soap, goede tijden voor henzelf en de grootverdieners, slechte tijden voor de rest. Waarbij de rest als ze geluk hebben mogen werken om hun hoofd boven water te houden. Werken ja – iets waar het gros van de politici geen ervaring mee heeft.
Het vermoeden dat Nederland een proeftuin is wordt in mijn ogen steeds vaker bevestigd. Een proeftuin waarin alle verworven rechten worden afgebroken om te zien op welk punt de bevolking gaat protesteren. Het zit ze mee, afgezien van een kleine groep dwarsliggers die je gewoon negeert of belachelijk maakt vindt de rest het blijkbaar wel ok.
We zullen zien óf dan wel wanneer het schip strandt, mocht het zo ver komen dan gaan we in elk geval ten onder met een grijnzende kapitein die vanaf de wal schreeuwt dat het allemaal goed komt. Gewoon positief blijven mensen….

Reageren is niet mogelijk