Vakantie stress

vakantiestressDe week voor de vakantie. De week waarin ik denk “waarom doen we dit, zoveel te regelen voor een weekje weg”. Mannen zijn daarin veel makkelijker, een dag voor vertrek pakken ze hun kleren in een koffertje en ze zijn er helemaal klaar voor. Omdat we al een paar keer op vakantie zijn geweest waarbij het rijbewijs van m’n man dan wel de autopapieren waren “vergeten” wordt alles extra gecheckt. Eenmaal onderweg gaan we nadenken over wat we vergeten zijn, er is bijna altijd wel iets.
Hoewel we een rustig weekje plannen overkomt ons meestal iets wat niet de bedoeling is. Een gebroken tafel in de caravan, een overstroming op de camping, een file die pas ’s avonds elf uur oplost, de auto die wegrijdt op de parkeerplaats door een vergeten handrem, een voortent vol water waar de boeken van de bibliotheek in ronddobberen. In al onze kampeerjaren hebben we welgeteld één keer de boel droog kunnen inpakken. De laatste jaren hebben we dan ook een huisje gehuurd. Wel op een camping, want eigenlijk zijn we ondanks alles wél kampeerders.
Een hotel of georganiseerde reis is natuurlijk geen optie, de mensen om je heen worden steeds geparfumeerder, de mannen zijn hierop geen uitzondering! De keuze wordt nog beperkter omdat ons hondje altijd meegaat. Ook al heeft ze last van reisziekte, liever een dagje misselijk dan de stress van een pension. Een paar keer zijn we wegens zwangerschap en een verhuizing niet op vakantie geweest, maar de winter daarop wreekt dat zich. Op vakantie geniet je van alle dingen die anders zijn dan thuis, als je weer thuis komt geniet je van het vertrouwde van je huis dat net iets groter en mooier lijkt dan voor je vertrek. We gaan het weer beleven, benieuwd of we iets vergeten en of alles gaat zoals gepland. Ik hou jullie op de hoogte, tot schrijfs…..

Reacties zijn gesloten.

  • no copyright – feel free to share