Therapie voor jezelf

Afgelopen voorjaar vertelde ik over mijn pogingen een breisel in elkaar te flanzen en ik moet zeggen dat ik best wel trots was op het resultaat. Een schattig babyvestje van bamboe, uiteindelijk deed het zelfs een beetje pijn om het weg te geven. Het ging beter toen ik zag dat de zoon van m’n overleden broer en zijn vrouw er erg blij mee waren, heel verbaasd ook dat bamboe zo zacht aanvoelt. En ik dacht ach wat, brei ik later weer zo’n vestje toch? Toen het breiwerk af was besefte ik dat ik opnieuw iets op de pennen moest zetten, breien is voor mij een goede therapie om het hoofd rustig te krijgen. Vooral tijdens de weekenden en avonden dat m’n man aan het werk is begin ik alle problemen door te nemen op zoek naar mogelijke uitkomsten. Belachelijk natuurlijk, tobben zorgt er alleen voor dat je ’s nachts wakker ligt, het lost problemen echt niet op.
Daarom dacht ik, sokken breien is een behoorlijke uitdaging, dat houdt me wel even bezig. De keus was gemaakt, nu nog op zoek naar een niet al te moeilijk patroon en sokkenwol. De sokkenwol was geen probleem maar een patroon dat voor mij geen geheimen had was moeilijk te vinden. Niks op het nederlandstalige internet, maar engelstalig was er veel meer te vinden. Uiteindelijk koos ik voor een patroon “the easyest socks ever”. Een patroon waarbij je breit op een rondbreinaald, handig voor sokken. De sokken waren bedoeld voor m’n man, zo nu en dan moest hij passen of het allemaal een beetje klopte. Uiteindelijk was de sok klaar, alleen de hiel was geen schoonheid. De aanhouder wint, ik ging op zoek naar een ander patroon en ging het mezelf nog wat moeilijker maken. Deze keer begon ik te breien bij de teen om uiteindelijk te eindigen bij de boord. Het heeft me een week gekost maar uiteindelijk was ie klaar, tijd om te passen. Gelukt! Met een perfecte hiel ook nog. Dan heb je één sok klaar en wil ie niet eindigen als “lonely sock” dan zit er maar één ding op, nog zo’n sok breien. Daar ben ik momenteel mee bezig, is wel minder spannend dan de eerste maar wat moet dat moet. En daarna? Daarna ben ik weer toe aan het breien van iets schattigs, iets wat je het liefste voor jezelf wilt houden.
Focussen op nieuwe dingen als therapie voor jezelf. Ik kan het iedereen aanraden.

Reacties zijn gesloten.

  • no copyright – feel free to share