Herhaal het verhaal

De laatste tijd volg ik het media nieuws minder intensief want het lijkt wel een vastgelopen platenspeler met oneindige herhaling. Duurzaam, co2 neutraal, klimaatverandering, rusland is slecht, amerika onze vriend. De kranten staan vol met aannames zonder bewijs, en als je een aanname vaak genoeg herhaalt moet het wel waar zijn. Indoctrinatie om het volk een bepaalde richting op te duwen. En het werkt want wie wil er niet duurzaam zijn, dan ga je toch niet kijken of iets wat als duurzaam wordt aangeprezen ook duurzaam is? C02 neutraal is ook errug belangrijk, co2  moet wel giftig zijn als het reduceren zo belangrijk is. Klimaatverandering moeten we ook niet willen daar komen alleen maar rampen van. En dan Rusland met hun buk raket en vergiftiging van oud spionnen, amerika doet zulke dingen niet, amerika doet alles om vrede op aarde te brengen.
Tot zover enkele sprookjes op de vastlopende plaat.
En wie durft te twijfelen aan al deze aannames is een complottheoreticus, dat wil je toch niet zijn?
Hoe je het noemt doet er niet toe, voor mij betekent duurzaam respect hebben voor de natuur door deze niet te vergiftigen maar er goed voor te zorgen.  co2 is geen gif, zonder co2 waren we hier niet, er zijn andere stoffen – zoals fijnstof – waar we ons zorgen over zouden moeten maken. Klimaatverandering? Zolang de aarde bestaat is er klimaatverandering, we moeten alleen ophouden met geoengineering omdat we menen het weer te moeten beïnvloeden. En als laatste zei gezegd dat wanneer ik zou moeten kiezen om te wonen in amerika of rusland ik niet zou kiezen voor het meest oorlogszuchtige land ter wereld.

Reacties zijn gesloten.

  • no copyright – feel free to share