Universum uit balans

Hoog tijd om wat gedachten proberen te ordenen, steeds stel ik het schrijven uit omdat er in mijn hoofd chaos heerst. Maar ik krijg van mezelf niet langer uitstel, schrijven kan helend werken. Johan en ik zijn een midweekje naar een bungalowpark geweest en kwamen tot de conclusie dat een caravan leuk is als je vrije tijd zat hebt, de voorpret met het halen – schoonmaken en volproppen van de caravan en als je weer naar huis gaat het omgekeerde scenario. Best te doen als je werkeloos of pensionado bent maar we willen er niet langer tijd aan verspillen. Ploegendienst slurpt energie – vooral als je de leeftijd hebt om het kalmer aan te gaan doen. En dus staat onze caravan te koop, zodat we een paar keer per jaar ergens heengaan waar de boel gewoon klaar staat. Mijn vader zit inmiddels in z’n appartement maar maakt sindsdien ruzie met iedereen – behalve met z’n hulp in de huishouding. Aan huishouden komt deze “hulp” niet echt toe, gezellig koffiedrinken enzo,  m’n zus en ik zijn aan de kant gezet als oud papier en goedbedoelde raad wordt met een scheldkanonnade afgestraft.
Voorlopig maar afstand houden om de boel niet te laten escaleren en jezelf de stress hiervan te besparen. Maar het voelt naar, het is wel je vader.
Alsof het universum uit balans is gegaan en de dag van vandaag de band met het verleden is verloren.
Dat beperkt zich niet tot ons eigen leven, dingen die gewoon waren worden in rap tempo weggeveegd. Zo staat hier in de bijkeuken een gasdroger, was vrij prijzig maar dankzij een eco subsidie betaalbaar. Vandaag is er de nieuwe groene religie die voorschrijft dat we van het gas los moeten, torenhoge windmolens bouwen, een warmtepomp en elektrische auto moeten kopen maar deze keer zijn er geen subsidies. Ik vraag me af waarom? Moeten we financieel kapot omdat Nederland geen buitenlands gas wil afnemen? Vragen, vragen.
Toen we terug kwamen van onze midweek lag er een brief van Liander: “binnenkort komen we een slimme meter bij u installeren, is niet verplicht maar nu is het gratis en in de toekomst moet u daarvoor betalen”. Die slimme meter hebben we met een belletje geannuleerd. Die meterstanden houden we zelf al bij, zo slim zijn we wel, maar een slimme meter kan minder slim uitpakken voor je gezondheid. In het Fries betekent slim “erg” en dan klopt het weer wel.

Reacties zijn gesloten.

  • no copyright – feel free to share