Weg met ons

Je kon er op wachten, taakstraffen en voorwaardelijke celstraffen voor de blokkeerfriezen. De politieke pet van de rechter heeft gesproken, dat de petten van rechters niet deugen hadden we helaas zelf al in het verleden ondervonden. De rechters in ons land zijn gekocht en betaald waarna de beklaagden ook nog de rekening hiervoor moeten betalen. De overheid en werkgevers sturen de rechtsspraak aan, de rechters maakt het niet uit, ze zijn aangesteld voor het leven. En zo kan het gebeuren dat het voorkomen van verstoring van een kinderfeest even zwaar wordt bestraft als het dronken doodrijden van een persoon. Ja, een persoon, is het u ook opgevallen dat bij een ongeval een persoon is gewond? Geen man, geen vrouw, nee een persoon. Want stel je voor dat het een man is die zich vrouw voelt of andersom of geen van beide, dus daarom genderneutraal –we worden steeds zotter van correctheid.
Maar de blokkeerfriezen zijn niet de eerste die het verkeer verstoren, wat te denken van feestvierende gasten die de steden blokkeren, wat de denken van politieauto’s die met een slakkengangetje op de snelweg aktie voeren en zo een kilometerslange file veroorzaken, wat gebeurt er als anti zwarte piet demonstranten de erasmusbrug blokkeren? Helemaal niets, zelfs geen proces-verbaal.  De blokkeerfriezen zijn de eersten die worden bestraft, nu de rest nog, maar dat gaat niet gebeuren. Nederlandse tradities moeten kapot, zwarte piet is al verbannen,  reclames op tv – geen zwarte piet meer te bekennen. Oftewel weg met ons, waarom pikken we dat?

Reacties zijn gesloten.

  • no copyright – feel free to share