We gaan de wereld redden

Vandaag gingen er in Brussel 70.000 mensen de staat op voor het klimaat, wat moet je je daar bij voorstellen? Iets van red het klimaat en onze wereld? Een emotie die we allemaal wel kennen, als we ophouden met CO2 als een gifgas te bestrijden en echte gifstoffen bestrijden zijn we zinniger bezig, we willen allemaal graag dat onze planeet schoner wordt. Toch is volgens de MSM slechts CO2 het probleem, daar moeten we wat aan doen. De vraag is hoe, wat willen we daarvoor opofferen. Voor Nederland denkt onze overheid aan maatregelen die jan met de pet financieel niet zal kunnen opbrengen. Zo simpel is het, allemaal van het gas af, de kolencentrales sluiten en we maken alles elektrisch. Isoleren, warmtepomp en elektrische auto’s gaan ons redden, echt waar. Afgaand op de enthousiaste reacties van collega’s van Johan is het een fantastisch plan, toen Johan vroeg waar al die stroom weg moest komen was het antwoord “daar gaat het nu niet om”. En daar ligt het probleem. De wiebelstroom van wind- en zonneparken gaan ons niet redden ook al zouden we ons land er mee volgooien. Het elektriciteitsnet is er ook niet klaar voor, wanneer gaat het verstand regeren? Emotie gaat geen oplossingen brengen en onkunde maakt veel kapot, de vraag is hoe lang het gaat duren voor we dat beseffen. Waarschijnlijk te lang totdat “met de kennis van nu” als excuus gaat klinken.
We hebben tijd genoeg om oplossingen te realiseren voor de toekomst, een nieuwe generatie kerncentrales met gebruik van thorium bijvoorbeeld en wie weet wat er nog meer mogelijk wordt.
Maar daar gaan we niet op wachten, Nederland gaat de wereld redden en vernietigt daarmee zichzelf.

Reacties zijn gesloten.

  • no copyright – feel free to share