Het groene sprookje

Nee mensen, niemand mag het meer ontkennen, het wordt steeds warmer en de zeespiegel stijgt dramatisch, komt allemaal van de ellendige co2. Wie dat ontkent noemen we een klimaatontkenner, gevaarlijke mensen. Raar woord, aangezien niemand ontkent dat we een klimaat hebben, in nederland bijvoorbeeld een zeeklimaat, waarom dit woord gebruiken? Ontkenner heeft een negatieve lading, je bent geen kenner maar een ontkenner, foute boel.
Eerlijk gezegd ben ik geregeld een ontkenner, er zijn genoeg “feiten” – als waarheid verkondigd in het nieuws – waar ik vraagtekens bij zet. Is het waar omdat onze staatsomroep het zegt, dacht het niet. Overtuig me dan met een deugdelijke onderbouwing en cijfers door een feitenkenner. Wat betreft de opwarming – door co2 nog wel –  kunnen computermodellen, consensus en het is echt zo me niet overtuigen. Ik hoop stilletjes dat ze wat betreft de opwarming gelijk hebben, stel je voor dat we een koude periode tegemoet gaan, dat zou pas niet best zijn. Dat de zon momenteel al een maand geheel vlekkenloos is daar maak ik me zorgen over, maar volgens de “kennis”mensen heeft de zon geen invloed op het klimaat, zonneontkenners dus.
Zal me benieuwen wie in onze wijk als eerste een warmtepomp aanschaft, ook ons huis is er helemaal klaar voor, lage temperatuurverwarming hebben we al, alle isolatie zit er in, het enige wat er moet gebeuren is het dak vol leggen met zonnepanelen en een warmtepomp laten plaatsen. Kost wat maar dan ben je volgens de “kenners” helemaal klaar om van het gas los te gaan. Dat de elektriciteitsnota verdubbeld is jammer maar je bent een toppertje omdat je voor groen en duurzaam kiest.
Trouwens, vanmorgen las ik op internet bij het ad dat ze nederland helemaal kapot gaan ploffen op zoek naar aardwarmte, duizenden explosies staan ons te wachten op 20 meter diepte om te zien waar we warmte uit de grond kunnen halen. Waarom? Die warmte halen we toch gewoon uit de lucht? Dat is toch de bedoeling van een warmtepomp bij je huis?
Wellicht beseffen ze in het geniep dat je in koudere tijden niets hebt aan een warmtepomp die warmte uit de lucht haalt, als we hier een winter krijgen zoals amerika dit jaar en mensen hebben geen gasaansluiting meer dan verandert het groene sprookje in een ijzige nachtmerrie.

Reacties zijn gesloten.

  • no copyright – feel free to share