Doorlopen…

Goh, wie had dat verwacht. Nadat Yasser Feras – beter bekend als Jesse Klaver – al het mogelijke had gedaan om het leenstelsel voor studenten te realiseren wil hij er nu weer vanaf. Voortschrijdend inzicht blabla, dit was niet de bedoeling blabla. In de politiek en bij de overheid komen ze er mee weg. Geen probleem, bij deze clubs mag je ongestraft 180 graden draaien zonder gezichtsverlies.
Waarschijnlijk staan ons nog een hoop draaien te wachten wegens voortschrijdend inzicht, maar zoals altijd zal dat pas gebeuren na gedane zaken – en die nemen geen keer.
Nederland is een meester in het doordrukken van dingen waar we spijt van zullen krijgen, ons land wordt aangedreven door grote bedrijven, lobby clubjes en eurofielen. Daarom moeten we van het gas af terwijl de landen om ons heen hun gasnet uitbreiden. Geregeerd worden door idioten die nergens verstand van hebben komt ons allemaal duur te staan. De overheid doet niet waarvoor ze bedoeld is, het beschermen van inwoners en het regelen en onderhouden van publieke diensten. Zo herinner ik me ons vorige huis, een premie-a woning,  iets uit de tijd dat het kopen van een huis nog op één inkomen betaalbaar moest zijn. Hij werd gebouwd op grond die je kocht van de gemeente, het bouwrijp maken gebeurde ook door de gemeente, echt waar. Daar doen gemeenten niet meer aan, dat mag een projectontwikkelaar doen, dat daardoor de grond peperduur is geworden is het probleem van de koper. En zo gaat het met alles, bouw, onderhoud en klussen worden uitbesteed aan de goedkoopste inschrijver of de dikste vriendjes. De overheid beperkt zich tot het verzinnen van ontelbare belastingen, boetes en heffingen om alle bedrijven te kunnen betalen die hun oorspronkelijke taken hebben overgenomen.
Tsja, makkelijker kun je het jezelf niet maken, als het kon had ik vanmiddag ook iemand ingehuurd om te gaan wandelen met Mylo. Johan was zoals de meeste weekenden op z’n werk, m’n spieren deden pijn vandaag maar goed, Mylo heeft energie die eruit moet.
Dus gingen we wandelen, anders dan ons vorige hondje is Mylo’s energie nooit op. Tralala, hij loopt minstens twee keer zover als mij, naar links – rechts – even terug en vooruit. Het viel me dus niet mee vandaag, gelukkig staat er halverwege de route een bankje, o wacht, zal vast ooit een goed idee zijn geweest maar zulke dingen moet je wel onderhouden anders kun je beter het geld in de beurs houden. Een klein voorbeeld van de tekenen van verval, het kost wat maar dan heb je ook niks.

Reacties zijn gesloten.

  • no copyright – feel free to share