Het klimaat orgel

2011: wandelen op het IJsselmeer

Wat een hitte vandaag, het is buiten bijna 36 graden, een zeldzaamheid hier in het noorden. Er wordt dan ook voluit op het klimaatorgel gespeeld, jan visser weet het zeker: dit is het nieuwe klimaat. Hmm, toen het in juni nota bene twee maal vroor en de temperatuur meestal bleef steken bij 14 graden bleef het klimaatorgel onberoerd.

In vol vertrouwen kijken de gelovigen ’s avonds naar het nos propaganda kanaal dat voluit wordt ondersteund door bekende nederlanders in zogenaamde praatprogramma’s.
Van verre herken ik de zalvende toon die me doet denken aan de dominee van vroeger die ook heel zeker wist hoe het allemaal zat. Een enkele keer zit in zo’n praatprogramma iemand die dwarsig is, verdwenen is dan de zalvende toon, de persoon wordt afgekapt als giftig onkruid.
Nee, ik kijk daar niet meer naar, niet goed voor m’n hart, maar ongewild krijg ik nog weleens iets mee als Johan zit te kijken en daarna opspringt van zoveel flauwekul. Tsja, moet je maar niet kijken zeg ik dan.
Even terug naar de hitte van deze week, die is best uitzonderlijk en komt goed van pas voor het thema “opwarming”. Komt allemaal door de CO2 hoor, daar moeten we iets aan doen.
Regelmatig volg ik informatie op de website “wanttoknow” omdat ik wil begrijpen wat er momenteel met het weer aan de hand is. Het is logisch dat de zon een grote rol speelt in de aardse atmosfeer, bijzonder is dat de zon momenteel op een spaarstand staat. Van de meer dan tweehonderd dagen van dit jaar was er slechts op 71 dagen een zonnevlekje aan de hemel, 134 dagen helemaal niets. Hierdoor zijn er andere stromingen in onze atmosfeer, zo krijg je droogte, hitte, kou en stortregens op andere plaatsen dan gewoonlijk.
Deze theorie komt aannemelijker over dan de demonisering van CO2 als boosdoener – wat in mijn ogen slechts een nieuw verdienmodel is.
Uiteindelijk is het niet te hopen dat de zon lange tijd in spaarstand blijft waardoor we in een nieuwe ijstijd belanden. Dat meen ik oprecht voor de generaties na ons zodat ze niet hoeven zeggen “waar waren jullie in vredesnaam mee bezig, waarom hebben jullie de voedsel- en energievoorziening niet veilig gesteld met kassen, gas en thorium.”
Helaas, we beseffen door misleidende propaganda veel te laat dat ons klimaatorgel behoorlijk vals speelt.

Reacties zijn gesloten.

  • no copyright – feel free to share