Beschermde rovers

Hè, tijd voor wat gedachten delen. Heeft even geduurd – de computer kreeg wat nieuwe onderdelen en dat gaat nooit zo vlugjes als je denkt. Zelf vond ik de computer best nog wel ok, er haperde wel eens wat maar och. Maar volgens kenners was ie eigenlijk antiek, geen idee wat er nu nieuw in zit maar de verjongingskuur heeft wel geholpen, ik ben nu zelf de traagste factor .
Inmidddels is het herfst, de kachel kan weer aan, hier in de buurt valt weer te “genieten” van de stinkwolken van open haarden en pelletkachels. Wij genieten van de warmte van onze cv ketel zolang het nog mag. In de tuin kleuren de bladeren rood/geel, bijna tijd om strooivoer te kopen voor de tuinvogels. Sinds jaar en dag een leuke gewoonte in koude tijden en tijdens het broedseizoen. Maar afgelopen winter zijn we gestopt met bijvoeren omdat kraaien de boel leegvraten en kleinere vogels wegjoegen en in het broedseizoen ook nog de nesten roofden. Kraaien zijn intelligent en hondsbrutaal, de enige manier om musjes, koolmeesjes en ander klein grut te kunnen voeren was om zelf op een stoeltje in de tuin te blijven zitten.
Maar dat is best wel koud en ga je half verkleumd weer naar binnen dan zijn ze er weer – kraaien. Ze zijn nog beschermd ook, vreemd dat alles wat rooft beschermd is, niet alleen kraaien maar ook steenmarters en vossen. Waarom? Erg genoeg is het in de menselijke samenleving niet anders. Ook hier genieten rovers bescherming, als een bank dreigt om te vallen moet hij worden gered, als de overheid meer geld nodig denkt te hebben is het verhogen dan wel verzinnen van nieuwe belastingen een fluitje van een cent.
Rovers gaan overal hun gang, beschermd en daardoor hondsbrutaal.

Reacties zijn gesloten.

  • no copyright – feel free to share