De complot ontkenner

“Voortschrijdend inzicht”, een uitdrukking die je geregeld tegenkomt, meestal gaat het over blunders gemaakt door de boven ons gestelden. De boodschap is dan – tja, hadden we dit toen geweten dan had het zover niet gekomen. Dat klinkt positiever dan – we hadden ons beter moeten informeren maar dat vonden we beter van niet en/of onnodig.
Terugblikken is niet zinvol als er geen lessen uit worden geleerd, mensen maken beoordelingsfouten en als het goed is zijn het lessen voor de toekomst.
Gebeurt dat niet dan gaat het van kwaad naar erger, wat mij betreft zitten we momenteel als mensheid op een gevaarlijk breekpunt.
We zitten midden in een vijandige overname waarbij de mens zijn menselijkheid wordt ontnomen en ondergeschikt gemaakt  aan een systeem waar slechts een kleine groep van profiteert. Is de mensheid zo dom zich te laten knechten vanwege een virus waarvan het bestaan niet eens is aangetoond en het ziekteverloop in niets verschilt van een griepvirus wat elk jaar rondwaart in de winter? Zijn we niet meer dan kinderen met de staat als strenge vader en de media als emo – moeder? Voelen we ons veiliger door de spelregels van het abnormale normaal en de straffen bij overtreding?
Het maakt me verdrietig als ik lees dat mensen in de rij staan om getest te worden, een test die niet deugt en – heel bijzonder – al besteld is in 2018
(te zien op de afbeelding hieronder).
Zo veel complot ontkenners, de overheid is er blij mee.
Vorige week kwam een vriendin langs, we hadden elkaar al geruime tijd niet gezien.
Helaas was haar parfum sterker dan de “veilige” 1,5 meter, ben een paar dagen uit de running geweest. Natuurlijk spraken we over “corona”, ook zij bleek een gelover maar kende me goed genoeg om me te vragen wat ik er van vond. Ik wilde geen groot betoog houden maar vroeg haar “wat is er zo bijzonder aan dit virus dat we zo hard in zouden moeten grijpen”. Ze reageerde vragend “besmettelijkheid”? Ik zei “nope, de griep is niet besmettelijker of dodelijker dan bijvoorbeeld de griep van 2018”.
Ze was verbaasd, is dat echt zo? Ja, dat is echt zo, maar de media verbloemen dit met emo journalistiek, ik raadde haar aan eens een kijkje te nemen op de website van Robert Jensen.
Die kende ze wel, ze ging een kijkje nemen. Hopelijk opende ons gesprek een beetje haar ogen, in dat geval is mijn parfum malaise niet voor niks geweest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • no copyright – feel free to share