Wij zijn er niet, voor spoedgevallen kunt u….

Gistermiddag was eindelijk de sporthal weer eens in gebruik, niet om te sporten natuurlijk – dat is zo fout – maar meer een soort van event: het toedienen van de levensreddende griepprik aan alle genodigden in Bolsward. Dat zijn er nogal wat, andere jaren verscheen er per huisarts een advertentie in het stadsblad waarin stond wanneer het griepspuit spreekuur was. Wie ‘m hebben wilde kon hem komen halen, maar momenteel willen huisartsen geen klanten zien tenzij ze op sterven na dood zijn en in dat geval kun je wellicht beter 112 bellen. De gezondheidszorg is zelf op sterven na dood maar vindt het wel belangrijk dat iedereen z’n griepspuit gaat halen. Ook wij kregen een paar weken geleden een “uitnodiging” , spuiten ging in de sporthal op alfabet, de beginletter van je achternaam bepaalt het tijdstip dat je mag komen. Kom je niet dan moet je bericht geven aan je huisarts, nou – ik dacht het toch niet. We hebben nog nooit een griepspuit gehaald en ik ga me er niet voor afmelden. Johan is softer in die dingen en dacht even binnen te kunnen lopen bij de praktijk om onze “afmelding” door te geven. Hij had kunnen weten dat je niet zomaar naar binnen mag lopen en al helemaal niet zonder muilkorf, daar kwam ie dus snel achter en zei “dan bel ik ze wel even” en kreeg een ingesproken bericht “wij zijn er niet – voor spoedgevallen kunt u ….., je kunt de praktijk ook niet mailen ofzo – gewoon een statische webpagina zodat klanten niet per mail hun beklag kunnen doorgeven. Krijgen we zonder de zorg waar we recht op hebben straks de premie van de zorgverzekering terug? Haha, natuurlijk niet die gaat zelfs fors omhoog want het zijn “zware tijden”. Tsja, van alleen corona behandelen en de rest negeren krijg je tekorten door je wanprestatie.
Opmerkelijk is dat ergens in april in de msm werd vermeld dat mensen die een griepprik hadden gehaald eerder ziek en zieker waren door covid-19 dan ongevaccineerden.
Terwijl de hele zorg plat ligt wordt iedereen in de doelgroep – meest mensen vanaf 60 jaar  of aandoeningen die ze kwetsbaar maken – nadrukkelijk opgeroepen voor weer een griepprik.
Ik ben ondertussen achterdochtig genoeg om hier een kwade opzet in te vermoeden want het had logischer geweest dit jaar geen griepvaccinatie te verstrekken om het immuunsysteem niet opnieuw te triggeren. Ben ik de enige die de valsheid ziet? Las dat er dit jaar grote belangstelling is voor de griepvaccinatie ondanks dat bekend is dat deze in je nadeel werkt (vaccinatie = frustratie voor je immuun systeem).
Logischerwijs zal na vaccinatie er weer een nieuwe groep “postief getesten” zijn om het aantal besmettingen op te krikken.
Er zijn in deze “zware tijden” een paar dingen van groot belang: zorg goed voor jezelf en informeer jezelf – niet via de fabeltjes staatsmedia maar bij degene die worden verguisd.

Reacties zijn gesloten.

  • no copyright – feel free to share