De maskers vallen af

De weg terug naar de middeleeuwen  geeft me veel frustratie, vooral het feit dat de meerderheid van de bevolking dit blijkbaar acceptabel vindt.
Zo zijn de boek verbrandingen weer terug, bibliotheken waren van mening dat boeken met zwarte piet afbeeldingen moeten worden verwijderd en zo geschiedde.
De arrogantie – in gang gezet door onze overheid – is besmettelijker dan welke griep dan ook. Burgemeesters, schooldirecties, artsen en andere gezagsdragers ontdekken dat dictatoriaal gedrag ultieme macht geeft, het geeft je ego een enorme kick.
De maskers vallen af en het is geen fraai gezicht, vandaag las ik dat zelfs het leger zich tegen de zelfstandig denkende bevolking heeft gekeerd en alle tegengeluiden verzamelt, een moderne nsb variant nieuwe stijl.
Daar kijk ik niet van op, het hele killervirus verhaal dondert in elkaar als je kijkt naar de feiten, er is niks bijzonders aan de hand wat betreft opnames in ziekenhuizen en oversterfte.
De overheid rest niks anders dan tegengeluiden belachelijk te maken, complotgekkies en wappies – dat zijn het.
“Liever ten hele gedwaald dan ten halve gekeerd”, alles halen ze uit de kast om de bevolking in de angstpsychose te houden.
Grotendeels lukt dat maar dwarsdenkers zijn er altijd – heel vervelend.
Hoe zou zo’n overleg over het killervirus gaan, vermoedens zorgen dat ik hier soms over droom:
Markx stapt een zaaltje binnen en ziet Hugo al in de startblokken zitten: hail Hugo, hoe gaat ie? “Best” zegt Hugo “alleen wat spijt van dat vuurwerkverbod, is toch geinig altijd”
Markx kijkt Hugo bestraffend aan – je weet toch, het doel heiligt alle middelen.
We moeten het de bevolking zo triest en eenzaam mogelijk maken, geen feestjes – geen reizen – geen hobby’s – ieder voor zich en niets of niemand voor ons allen. Het is even doorbijten maar als straks het vaccin er is zullen ze er voor in de rij staan, daar gaat het om.
Hugo kijkt zorgelijk: “ik hoef dat vaccin niet, Gates heeft gewaarschuwd dat er wel 700.000 slachtoffers door kunnen vallen. Markx kijkt meewarig “tuurlijk gaan we het goede voorbeeld geven en laten ons voor de camera vaccineren, niemand komt te weten dat het een zoutoplossing is”. Hugo’s gezicht fleurt op, helemaal top, kunnen we verder nog iets bedenken om het leven te vergallen? Markx kijkt twijfelend, “het enige wat mensen nog mogen is werken als ze nog een baan hebben, dus nee – zou het niet weten maar mocht me wat te binnen schieten laat ik het weten”. Maar ik moet er vandoor, we houden contact, hail Hugo.
Tsja, een nachtmerrie die zo maar waar zou kunnen zijn.
We moeten voorlopig maar geluk zoeken in de kleine dingen die nog mogen, denk dat ik deze week een keertje naar een kringloopwinkel ga om te zien of ze daar misschien nog ongecensureerde sinterklaasboeken hebben liggen.
Einstein had gelijk: blind geloof in autoriteit is de grootste vijand van de waarheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • no copyright – feel free to share