Hoe zijn we hier gekomen

We kunnen aftellen, nog ruim anderhalve maand voor Johan stopt met werken, na bijna vijftig jaar is het mooi geweest ook al vindt de bv nederland dat hij nog jaren door zou moeten gaan. Gelukkig hoeft dat niet dankzij een vroegpensioenpotje wat Johan mee kreeg bij de verkoop van de zuivelfabriek door Nestlé aan Hochwald.
We kunnen weer overgaan op een normaal levenspatroon en daar zijn we allebei aan toe.
Eens de zestig voorbij hoor je gas te minderen in plaats van bij nacht en ontij naar je baas te gaan. Nog niet zo lang geleden waren zulke dingen wettelijk geregeld, maar we zijn nummers geworden – de menselijke maat is verdwenen.
Nederland is hierin zelfs voor europese begrippen het toppunt van ontmenselijking.
Alle landen hebben hun voors en tegens maar de bv nederland kent uitsluitend tegens voor zijn eigen bevolking. De voors zijn voor de bazen/ vrienden van het kartel. Iemand zei “de beschaving van een land is af te zien aan zijn omgang met ouderen”. Wel nu, terwijl ouderen in Nederland wegkwijnen in slecht geventileerde verpleeghuizen en eenzaam moeten sterven blijkt dat jaren geleden in de plenaire zaal van de “volksvertegenwoordigers” zo’n 50 ionisators zijn geinstalleerd. Wel zodanig dat het niet opvalt, daar komen maar praatjes van. Een ionisator zorgt er voor dat er niet van alles blijft hangen in de lucht, in het buitenland veel gebruikt in o.a. ziekenhuizen – brandwondencentra en verpleegafdelingen ter voorkoming van infecties.
Bv Nederland vond het zinniger het haagse kartel veilig te stellen.
Afgelopen week vroeg ik me af, waar zijn we in beland en hoe zijn we hier gekomen.
Een diep gevoel dat het kwaad rondwaart op aarde – verzoorzaakt door een kleine kwaadaardige groep “mensen” – maakt me nerveus.
Verschillende mensen die de 2e wereldoorlog hebben meegemaakt vertellen dat ze destijds meer vrijheden hadden dan nu. Als het over die periode gaat komt de kreet “ausweis bitte” bij me op. Hmm, hoe zat dat ook weer met zo’n ausweis vroeg ik me af. Alles is te vinden op internet: de ausweis had je nodig voor je werk als je op straat was tijdens de avondklok, daarnaast moest je een persoonsbewijs bij je hebben, toen al. Ik kwam terecht op een wikipedia pagina met informatie over hoe een nederlandse ambtenaar het als zijn missie zag het persoonsbewijs uit te rollen met grote zorgvuldigheid – het document was niet de vervalsen – en daarmee vele joodse nederlanders de dood in heeft gejaagd.
Ik wist niet wat ik las, één fanatieke ambtenaar zag een missie en de overheid vond het geweldig, de ambtenaar kreeg zelfs een koninklijke onderscheiding hiervoor, pas na de oorlog verdween hij het gevang in als zijnde collaborateur. De overheid wastte uiteraard zijn handen in onschuld.
Was er destijds één ambtenaar die door zijn ambities de overheid ten dienste was ongeacht de vreselijke consequenties, vandaag de dag zitten er “kamers” vol met mensen die zich volksvertegenwoordigers noemen maar niet het volk ten dienste zijn. Integendeel, ze dienen zichzelf, kruipen voor hun bazen en de bazen van hun bazen.
In de huidige tijd is er geen sprake van oorlog met buitenlandse mogendheden, er is ook geen sprake van een binnenlandse oorlog aangezien de overheid alles in de macht heeft: de media, het internet, de bewapening en de rechtspraak.
Al heel lang vroeg ik me af waarom het kartel bij elke verkiezing de winst haalt, afgezien van een slip of the mind bij de laatste eerstekamer verkiezingen. De frauduleuze verkiezing van Hugo de schoen als lijsttrekker voor het cda was een eyeopener, maar natuurlijk – zulke dingen gebeuren heus niet alleen in amerika.
Jammer genoeg kan ik niet afsluiten met een oplossing, hoogst haalbare is de hoop dat meer mensen doorkrijgen wat er speelt in onze particratie.

Reacties zijn gesloten.

  • no copyright – feel free to share