Hakken in het zand

Afgelopen week kwamen de buurtjes nog een bakje halen voor mijn verjaardag, ik was stomverbaasd dat ze met uitgestrekte hand binnen kwamen, ik wilde niet lullig doen en schudde de uitgestoken hand. Na anderhalf jaar afstand houden voelde dit onnatuurlijk, zo ver zijn we al afgedwaald van normaal. Een achterliggende gedachte verontruste mij, de buren hebben allebei de prikken gehaald en gaan er blijkbaar van uit dat het daarmee klaar is.
Zowel Johan als ikzelf hebben niet meegedaan aan deze experimentele gentherapie en dat willen we graag zo houden. Hoewel inmiddels bekend is dat gevaccineerden alsnog besmettelijk zijn ligt daar niet het gevaar. Ik heb geen angst voor de griep – nooit gehad ook – maar hoe zit dat met die stortvloed aan spike proteïnen die gevaccineerden produceren?
Die kunnen wel worden overgedragen, in het engels noemen ze dat shedding. Daarbij geef je niet een virus door maar wel de spike proteïnen – en dat baart me zorgen.
Is dat een methode om alsnog de ongevaccineerden mee te laten doen? Worden daarom straks de regels van 1,5 meter afstand losgelaten? Sowieso verdacht dat afstand houden straks niet meer hoeft terwijl tegelijkertijd musea, restaurants, terrassen en nog meer ontspannende activiteiten alleen toegankelijk zijn met een vaccinatiebewijs of negatieve test.
Ze proberen van alles om mensen die niet meedoen aan de gentherapie alsnog over de streep te trekken maar ik denk – en hoop – dat wie nu niet meedoet dat in de toekomst ook niet gaat doen. Hoe harder ze trekken des te dieper gaan de hakken in het zand.
Niet voor niets is apartheid een internationaal bekend nederlands woord, terwijl in het buitenland veel protesten zijn tegen deze nieuwe vorm van apartheid blijft het in nederland nagenoeg stil.

Wat is dat toch met Nederland, zijn we geen nationalistich volk, hebben we geen principes?
Alleen bij een zege van Max Verstappen of een succes van een voetbalclub komt een soort van Nederland gevoel naar boven, daarna houdt het op. We zijn een volk van individualisten zonder wij gevoel. De Nederlander bestaat niet omdat Nederland al heel lang kapot is, een corrupte bende waar het buitenland zich over verbaasd, buiten deze selecte club is er niemand meer trots op Nederland, we zijn vergeten hoe dat voelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • no copyright – feel free to share