Bubbels in de wasmachine

wasmachineDe laundry pure: ik ben erg blij met deze aanschaf. Hij is niet goedkoop maar verdient zichzelf weer terug. Ons elektriciteitsgebruik is behoorlijk gezakt en het zelf maken van wasmiddel is voorgoed verleden tijd. Moet alleen nog even een stukje galzeep halen voor de ernstige vlekken. In onze mannenhuishouding met technische interesses kijk ik van kleding met resten van smeervet en andere smerigheden niet op. Moeilijke vlekken even voorbehandelen dan wordt de hele was mooi en geurvrij schoon. Wij hebben de laundry pure gekocht bij E-trends die hier in Nederland voor zover ik weet de goedkoopste aanbieder is. Je kunt hem ophalen of vooraf betalen bij bezorging door NLpost. Je moet een beetje handig zijn of iemand kennen die dat is… De laundry pure moet waterpas aan de muur boven de wasmachine worden geplaatst, het water komt bij de laundry pure binnen en het water wordt na verrijking met ozon in de wasmachine gepompt. Als de laundry pure wordt geleverd is de ozon techniek niet aangesloten, na het openen van de kap moet je twee stekkertjes inpluggen, hierbij is de kleur aangegeven, bijvoorbeeld yellow bij yellow.
Dit is het beknopte verslag, in de praktijk ging het zo: eerst bekijken we het apparaat aan alle kanten. Hé zeg ik, er zitten ook twee draadjes los. Dat zal dan wel zo horen, zegt m’n man. Hij gaat naar de bijkeuken om het apparaat op te hangen. Ik loop hem achterna met de waterpas, hij is niet gezegend met een timmermansoog. Eerst aftekenen waar de schroeven moeten, gaten boren en hij hangt. En nog waterpas ook! M’n man sluit de slangen aan, de oude wasmachine slang lekt. Dat is geen wonder, die slang is minstens 25 jaar oud. Op naar de bouwmarkt voor een nieuwe slang, de boel weer aansluiten en kijken wat er gebeurt. Het water loopt nu de wasmachine in, de laundry pure hoort blauw licht te geven als hij functioneert maar blijft kleurloos dankzij de niet aangesloten draadjes binnenin. We brainstormen, sluiten alsnog de draadjes aan en ja hoor: we zien het water blauw verlicht door het apparaat stromen. Snel een wasje erin en uitproberen. Het gaat goed tot het apparaat begint te piepen en ineens rood is verlicht. Blijkt dat de wateraansluiting naar de wasmachine niet helemaal perfect zat waardoor een beetje water lekte op de bodem van het apparaat. Na een nieuwe inspectie en het omdraaien van een filtertje proberen we het opnieuw en voila! Sindsdien zijn er talloze wasjes doorheengegaan en draait alles als een tierelier. Moraal van dit verhaal: bij de goedkoopste aanbieder bespaar je behoorlijk wat geld hier kun je hem bestellen . In Amerika is de laundry pure veel goedkoper maar ik heb geen idee wat daar allemaal bij komt aan invoerrechten en gedoe met de douane, volgens mij krijg je daar spijt van. Het is jammer dat de Nederlandse markt nauwelijks belangstelling heeft voor vernieuwende producten. Zo had ik laatst geschreven over de frisdrank Oggu, cola – sinas – tonic maar dan biologisch. Het was afgelopen week niet meer te krijgen, niet bij de Jumbo en ook niet bij de AH. Blijkt de producent failliet te zijn, hoe jammer. Er is nog kans op een doorstart maar dat is afwachten. Het is zo Nederlands… één merk biologische frisdrank in de supermarkten, zelfs dat ene merk overleeft het niet. Beide supermarkten zeiden het merk niet meer in het schap te hebben omdat het te weinig wordt verkocht. Beide supermarkten hadden deze producten onopvallend in het schap zonder de “bio aanduiding” die andere bio producten wel krijgen. Ze wilden geen moeite doen om klanten te attenderen op deze producten, zo kan het merk zo snel mogelijk failliet en is er weer ruimte voor coca cola en aanverwante merken. Ik hoop dat meer mensen de supermarkten gaan aanspreken op de verkrijgbaarheid van bio producten! Tot schrijfs……

Reacties zijn gesloten.

  • no copyright – feel free to share