Schadelijke stoffen

Een bezoeker van deze website stuurde onderstaand overzicht op (waarvoor dank)
met namen / synoniemen van schadelijke stoffen. Schadelijk voor iedereen,
bij chemische overgevoeligheid is de schade echter nog veel groter.

Parabens: Formaldehyde: Kalium-dichromaat: Geur-mixen:
Aseptoform Formalin Chromate Amylcinnamaldehyde
Benzyl-4-Hydroxybenzoate Formol Chrome Aroma chemicals
Benzylparaben Methanal Chromite Cinnamic alcohol
Butyl-4-Hydroxybenzoate Morbicid Chromium Cinnamic aldehyde
Butylparaben Oxythylene Potassium bichromate Colognes, Perfumes or Toilet water
Ethyl-4-Hydroxybenzoate Veracur Potassium dichromate Essential oils of plants and animals
Ethylparaben Eugenol
Germaben II (mixture) Geraniol
Lexgard Hydroxyxitronellal
Methyl-4-Hydroxybenzoate Isoeugenol
Methylparaben Masking or unscented perfumes
Nipagin Oakmoss absolute
Nipasat (mixture)
ParaseptLiqua par
Perservaben
Phenonip (mixture)
P-Hydroxybenzoate
P-Hydroxybenzoic acid
Propyl-4-Hydroxybenzoate
Propylparaben
Protaben
Undebenzofene-C (mixture)

Website met een voorbeeldbrief om producenten te vragen naar de schadelijke stoffen in hun product(en).
Bescherm jezelf door het recht op informatie.

Veel informatie is te vinden op de website “waren wel en wee

Hieronder een overzicht van “gewone” ingrediënten die veel gebruikt worden in cosmetica en schoonmaakmiddelen, maar door hun schadelijkheid beter kunnen worden vermeden.

Parfums
Parfum bevat Toluene, een potentiële kankerverwekker dat is gevonden in elke geur die getest is en Benzaldehyde, dat het centrale zenuwenstelsel kalmeert, maar tegelijkertijd schade aanbrengt aan de nieren.

Sodium Laureth Sulfate
SLS kan het immuunsysteem schaden, verwijdering van huidlagen veroorzaken en de huid doen ontsteken. -Journal of the American College of Toxicology; Vol. 2, No. 7, 1983

Propylene Glycol
Propylene Glycol veroorzaakt een aanzienlijke hoeveelheid reacties en is een primair een irritatie-opwekker voor de huid bij lage concentraties.
The American Academy of Dermatologists Inc, Jan 1991

Fluoride
Fluoride wordt in verband gebracht met 10.000 kanker slachtoffers per jaar. Fluoridering is ook verantwoordelijk voor 40 miljoen gevallen van artritis, tandmisvorming bij 8 miljoen kinderen en allergische reacties bij 2 miljoen mensen.
-Dr. Dean Burke and Dr. John Yiamouyiannis, National Cancer Institute, USA, 1997

Alcohol
Mondwater Gevaar – Mondwater met een alcoholpercentage van 25 of hoger is gerelateerd aan  mond-, tong- en keelkanker.

Talk
“Een mogelijke relatie tussen talkpoeder – verdacht vanwege de chemische overeenkomst met asbest – en kanker aan de eierstokken, werd krachtig ondersteund toen een onderzoek een hoger risico op kanker aantoonde bij vrouwen die intiem-deodorant sprays met talk gebruiken. Het onderzoek, gepubliceerd in de American Journal of Epidemiology, toonde aan dat vrouwen die talkpoeder bij de geslachtsdelen gebruiken een verhoogd risico van 60% hebben op eierstokkanker en vrouwen die intiem sprays met talk gebruiken, een verhoogd risico van 90%. In 1994, heeft de FDA een wetenschappelijk seminar geleid over dit onderwerp en niet genoeg aanwijzingen gevonden om een waarschuwing naar consumenten te rechtvaardigen.
-uit The University of California, Berkeley Wellness Letter, April 1993 v9n7p1(2)

Aluminium
Studies brengen Alzheimer ziekte in verband met aluminium… “Het bewijs is zo duidelijk dat een verstandig persoon al het voedsel en cosmetische bronnen van aluminium verwijdert en uitsluitend gebruik maakt van aluminium pannen indien zij een coating hebben,” beveelt Gary Price Todd, MD, auteur van Nutrition, Health and Disease, aan.
-uit Natural Health, May-June 1993 v23n3p54(2)

Glycerin
Glycerine is een stroopachtige vloeistof die chemisch vervaardigd wordt uit een combinatie van water en vet.Men gebruikt het als oplosmiddel en weekmaker.Glycerine onttrekt vocht uit de onderste lagen van de huid en houdt het vast aan de oppervlakte waardoor de huid van binnenuit, uitdroogt.

Lanoline
Lanoline is een vettige substantie, uit wol gehaald.Het komt vaak voor in cosmetica en lotions.Van lanoline is bekend dat het de huid gevoelig maakt en allergische reacties, zoals huiduitslag kan veroorzaken.

Formaldehyde
Formaldehyde is een giftig, kleurloos gas dat irriterend en kankerverwekkend is. Gecombineerd met water wordt formaldehyde gebruikt als desinfecterend middel, fixeermiddel of houdbaarheidsmiddel. Het komt voor in veel cosmetica producten en conventionele nagelverzorgingsproducten.

Alpha Hydroxy Acid (AHA’ s)
Alpha Hydroxy Zuren zijn o.a. glycolzuur en melkzuur. Huidverzorgingsproducten die deze zuren bevatten, beschadigen niet alleen de huidcellen maar ook de beschermende laag van de huid.

Copyright © mcs-allergie.info. All rights reserved.

Reacties zijn gesloten.

  • no copyright – feel free to share