Lügenpresse

Het is opvallend dat in alle corona discussies zowel de gelovers als de afvalligen geen aandacht hebben voor 5G. Terwijl de bevolking werd opgesloten in een lockdown zijn met een noodgang door het hele land antennes geplaatst. Toen ik een poosje geleden een bericht las dat mensen onwel waren geworden in een winkelcentrum ging ik kijken in het antenneregister en zag dat rond het winkelcentrum meerdere 5G zenders waren. Ik dacht ook aan de tweede kamer waar Bruins onwel werd en verdomd, ook hier staat 5G te stralen.Met een naar voorgevoel zoom ik in op friesland met de stille hoop more »

Lees meer

De complot ontkenner

“Voortschrijdend inzicht”, een uitdrukking die je geregeld tegenkomt, meestal gaat het over blunders gemaakt door de boven ons gestelden. De boodschap is dan – tja, hadden we dit toen geweten dan had het zover niet gekomen. Dat klinkt positiever dan – we hadden ons beter moeten informeren maar dat vonden we beter van niet en/of onnodig.Terugblikken is niet zinvol als er geen lessen uit worden geleerd, mensen maken beoordelingsfouten en als het goed is zijn het lessen voor de toekomst.Gebeurt dat niet dan gaat het van kwaad naar erger, wat mij betreft zitten we momenteel als mensheid op een gevaarlijk more »

Lees meer

Fibromyalgie

Even een kort bericht, omdat je soms iets tegen komt wat te mooi lijkt om waar te zijn en het toch is. Een poosje geleden zag ik een artikel op de website van Jim Stone met als koptekst “How to cure fibromyalgie in many cases”. Al vele jaren heeft fibromyalgie een stempel gedrukt op mijn dagelijks leven dus begon ik te lezen. Volgens Jim is meestal een bepaalde groep antibiotica de aanstichter van fibromyalgie omdat deze antibiotica de mitochondrien in de cellen stil legt. Ik herinnerde me de blaasontstekingen die ik lang geleden had waarvoor ik een paar keer antibiotica more »

Lees meer

1 – 98 – 1

Het voelt heel ongemakkelijk, alles in mij wil dat deze absurde corona agenda feitelijk onderuit wordt gehaald. Absurd dat een griep als excuus dient om de wereldbevolking te onderdrukken, nog absurder is dat 98% van de mensheid accepteert dat ze worden onderdrukt door de 1% die dit heeft bedacht. De resterende 1% beseft het bedrog maar staat machteloos door de 98% gelovigen.Een plan waar jarenlange voorbereiding aan vooraf is gegaan, dat kan niet anders.Hoe krijg je alle landen zover dat ze er in mee gaan? Bij alternatieve media is weinig te vinden, de msm vallen sowieso af. Ik stel me more »

Lees meer

No escape from reality

“Is this the real life, is this just fantasy”, zo begint Bohemian Rhapsody van Queen, ben de laatse tijd aan het oefenen om de piano versie hiervan onder de knie te krijgen. De melodie is prachtig en de begintekst verwoordt mijn stressvolle gevoelens.Alsof je een parallel universum bent ingezogen met een groots toneelstuk waarvan het script niet deugt. Een script waarin het kappen en opstoken van bomen wordt beloond omdat het script zegt dat zoiets heel groen is.Een script waarin de mens door een virus uit een bio-lab een gevaar is voor z’n omgeving, de scriptschrijver verzint regels die kant more »

Lees meer

Intuïtie

Hoewel de computer smoort in storingen met ontelbare foutcodes ga ik het op een oude laptop toch proberen – want wat er over ons heen komt vanwege een griep is voor een weldenkend mens niet te bevatten. Je hoeft je nooit meer af te vragen hoe in het verleden gebeurtenissen als kruistochten, beeldenstorm, heks- en boekverbrandingen konden gebeuren.Vanaf de eerste “corona”dag wist m’n intuïtie  dat het foute boel was, dat er iets werd uitgerold met slechte bedoelingen. Helaas werd snel duidelijk dat ook dit keer m’n intuïtie meer wist dan ikzelf.Daar zijn we dan, dankzij een griep – milder dan more »

Lees meer

Alles uit de kast

Vorige week was het bevrijdingsdag, altijd een vrije dag voor de overheid en eens in de vijf jaar voor de rest. Waanzin genoeg op zich, maar dat de feestdag voor iedereen tijdens een lockdown valt is hoe zeggen ze dat – een contradictio in terminis.Toch verwacht ik dat overal vlaggen zullen wapperen voor “het feestgevoel”.Vanaf het prille begin – nog voor de lockdown – was het duidelijk dat corona op het programma stond en dat rampen werden verwacht.Als machthebbers rampen verwachten hoor je meestal vooraf niets maar deze keer gingen ze in overdrive. Misschien dat het “ontsnapte”virus gepland was als more »

Lees meer

Onze kwetsbare kant

Gisteren werd ik midden in de nacht wakker van een stem die zei “laat je niet gek maken”.Er was niemand in de kamer, het was dezelfde stem die me lang geleden vertelde dat de halfhoogslaper van ons zoontje plaats moest maken voor een normaal bed.Klaarwakker besefte ik onmiddellijk dat het advies te maken had met de corona maatregelen.Zowel Johan als ikzelf waren wat halfjes geweest, beetje verhoging – wat hoofdpijn en een moeheid alsof je een marathon had gelopen. Normaal gesproken doe je daar niks mee maar in deze waanzinnige tijd waarin alles draait om corona had Johan zich toch more »

Lees meer

Schone schijn

Jaren geleden was er een “what’s up”over de laundry pure, een klein apparaatje dat wassen met ozon mogelijk maakte. Zo werd de was hygienisch schoon, het enige wat ik soms toevoegde was een zelfgemaakt wasmiddel en klaar is kees. Het voldeed geweldig tot het moment dat onze 25 jaar oude wasmachine met een grote klap de geest gaf. Na wat speurwerk kochten we een nieuwe wasmachine waar de laundry pure weer op aangesloten werd. Sindsdien lag de laundry pure steeds in storing, geen ozon of helemaal geen ozon, we hadden er niets meer aan. Na veel gepuzzel bleek dat nieuwerwetse more »

Lees meer

Onverdiend

Het puinruimen is klaar, het appartement van m’n vader is leeg weer overgedragen aan de makelaar. Het enige wat ik meenam is een oud houten fotolijstje, daarin heb ik een schoolfoto van mezelf gezet, een schattig meisje dat met een lieve blik in de camera kijkt. Elk dag kijk ik even en beloof haar m’n best te doen om dat deel van mezelf te hervinden. Ik schat dat ik op de foto een jaar of zes was, ik heb daar geen herinneringen aan maar ik weet dat mijn thuis toen allesbehalve een veilige haven was. En toch keek dat meisje more »

Lees meer

Verlies het niet

Inmiddels liggen de kerstdagen en oud en nieuw weer achter ons, gewoontegetrouw moest Johan met de feestdagen werken, de kerstboom was summier opgetuigd zodat hij paste bij onze kerststemming. Lichtpuntje was de gourmetmiddag op eerste kerstdag met onze kinderen en kleinkind voordat Johan z’n nachtdienst begon. Maar het is 2020, tijd om een punt te zetten achter een nare, energieslurpende periode. We krijgen allemaal in ons leven te maken met teleurstellingen en problemen, de één meer dan de ander – dat dan weer wel – maar niemand heeft beloofd dat het leven eerlijk is. Het grootste probleem zijn wij denk more »

Lees meer

Puinruimen…

De laatste what’s up is al weer een poosje geleden, om te schrijven moet je kunnen delen – en dat had tijd nodig. We hebben namelijk op zwarte vrijdag m’n vader begraven. Het was de meest sobere begrafenis die je kunt voorstellen. Pa werd 96 jaar en zelfs tijdens zijn korte ziekbed in het ziekenhuis – wetend dat het einde naderde – was er naar mij en m’n zus slechts wrok en boosheid. Zijn hulp – de nieuwe dochter – vertolkte haar slotacte in dit familiedrama. Nadat ze pa de laatste jaren zorgvuldig had losgeweekt van z’n familie kwam tegen more »

Lees meer

Nerveuze noorderlingen

Vorige week waren we even een midweek weg naar een Landal park in Noord-Brabant. Had er zelf geen zin aan, ik bedoel maar – oktober. September was geen optie, er is zo geschrapt in personeel waar Johan werkt dat er maar één man in een ploeg vrij kan. In Nieuw-Zeeland, waar het hoofdkantoor zit, zitten er zes mensen in een ploeg maar hier in Nederland zijn vier mensen wel genoeg denken ze. Dat is eigenlijk het minimum wil je kunnen draaien, dus bij ziekte – vakantie komt het geregeld voor dat er delen van de productie stilstaan. Dat kost veel more »

Lees meer

Is dat wat je wilt?

Loslaten wat je niet kunt veranderen is verstandig maar heel lastig. De laatste tijd wil de slaap maar niet komen, enerzijds door de wisselingen van Johan in de ploegendienst, anderzijds door zorgen voor de toekomst. Zo krijgt onze kleinzoon over een paar maanden de bmr vaccinatie, kom ik vandaag op de website van jim stone een zorgelijk artikel tegen over de inhoud van dit vaccin. De ouders weten ook de risico’s en toch gaan ze ervoor, ik ga daar niet over maar is moeilijk naast me neer te leggen. Het gevoel dat je nergens meer over gaat of invloed op more »

Lees meer

Let op, geld lenen levert geld op

Prinsjesdag – de dag waarop de koning een stuk voorleest uit andermans werk – zit er weer op. Het voelt aan als een tragi-komedie zonder happy end, voor ons dan tenminste. Nederland gaat een bult geld lenen om vooral geen leuke dingen voor u mee te financieren. Het financiële wereldje is zo kapot dat de overheid geld toe krijgt als ze geld leent, niet te bevatten toch. Dus gaan ze een bult geld lenen om dingen te doen waarbij ze de investering kunnen terugverdienen. Klinkt mooi, maar het gaat hier om de overheid die zelfs een casino verliesgevend weet te more »

Lees meer

Beschermde rovers

Hè, tijd voor wat gedachten delen. Heeft even geduurd – de computer kreeg wat nieuwe onderdelen en dat gaat nooit zo vlugjes als je denkt. Zelf vond ik de computer best nog wel ok, er haperde wel eens wat maar och. Maar volgens kenners was ie eigenlijk antiek, geen idee wat er nu nieuw in zit maar de verjongingskuur heeft wel geholpen, ik ben nu zelf de traagste factor . Inmidddels is het herfst, de kachel kan weer aan, hier in de buurt valt weer te “genieten” van de stinkwolken van open haarden en pelletkachels. Wij genieten van de warmte more »

Lees meer

Het klimaat orgel

Wat een hitte vandaag, het is buiten bijna 36 graden, een zeldzaamheid hier in het noorden. Er wordt dan ook voluit op het klimaatorgel gespeeld, jan visser weet het zeker: dit is het nieuwe klimaat. Hmm, toen het in juni nota bene twee maal vroor en de temperatuur meestal bleef steken bij 14 graden bleef het klimaatorgel onberoerd. In vol vertrouwen kijken de gelovigen ’s avonds naar het nos propaganda kanaal dat voluit wordt ondersteund door bekende nederlanders in zogenaamde praatprogramma’s. Van verre herken ik de zalvende toon die me doet denken aan de dominee van vroeger die ook heel more »

Lees meer

Doorschuiven

De afgelopen maand was anders dan anders, geen spectaculaire dingen maar niet de sleur van alle dag. We zijn er even tussenuit geweest in een huisje van Center Parcs in Limburg. Midden in het bos, prachtig. Even het kale, winderige Friesland vergeten met eekhoorntjes op het terras. Het bos ruikt zo heerlijk, voor mij een probleemloze geur – net als pasgemaaid gras. En tijd voor spelletjes, midgetgolf en rummycup, heb wel grandioos verloren maar dat kon de pret niet drukken. Even een midweekje er uit, ik weet uit ervaring dat grote organisaties geen parfum gebruiken bij schoonmaak en beddengoed, goh, more »

Lees meer

Een flut deal

Donderdagavond, de winkels in de stad zijn open maar daar doe ik al jaren niet meer aan mee, de enkele keer dat ik kort ga winkelen is de donderdagmiddag een beter moment. Lekker rustig omdat de meeste mensen ’s avonds gaan. Johan heeft late dienst en komt iets van kwart voor elf thuis, alle tijd dus om even te schrijven. De afgelopen week waren we benieuwd, er was een pensioenakkoord bereikt. Ik las dat minister Koolmees zeer tevreden en trots was, dat kan nooit goed zijn. Als de regering ergens blij mee is worden we belazerd en is het oppassen more »

Lees meer

Doorlopen…

Goh, wie had dat verwacht. Nadat Yasser Feras – beter bekend als Jesse Klaver – al het mogelijke had gedaan om het leenstelsel voor studenten te realiseren wil hij er nu weer vanaf. Voortschrijdend inzicht blabla, dit was niet de bedoeling blabla. In de politiek en bij de overheid komen ze er mee weg. Geen probleem, bij deze clubs mag je ongestraft 180 graden draaien zonder gezichtsverlies. Waarschijnlijk staan ons nog een hoop draaien te wachten wegens voortschrijdend inzicht, maar zoals altijd zal dat pas gebeuren na gedane zaken – en die nemen geen keer. Nederland is een meester in more »

Lees meer

  • no copyright – feel free to share