Voeding

Het belang van biologische voeding
bio-groente-1
De huidige chemische bestrijdingsmiddelen vormen een steeds groter gevaar voor onze gezondheid. In 2004 is een bestrijdingsmiddel toegestaan dat de gezondheid ernstig kan schaden. Het betreft imidacloprid, een zenuwgif dat zich niet op maar ín de voeding bevindt. Je kunt het dus niet verwijderen door je groenten / fruit goed te wassen. Dit gif van de firma Bayer wordt erg veel gebruikt in de land- en tuinbouw, onze oppervlaktewateren zijn er inmiddels ernstig mee vervuild. Het is onvoorstelbaar dat een gif dat het zenuwstelsel aantast en bij nog ongeboren kinderen de ontwikkeling van de hersenen aantast wordt goedgekeurd door de EU en de tweede kamer. Nu is biologische voeding behoorlijk prijzig, je zou selectief biologische producten kunnen aanschaffen die in de traditionele teelt veel gebruik maken van dit zenuwgif: aardappelen, groente, fruit, rijst en thee. Lees hier meer over dit schadelijke zenuwgif.

Veel informatie is te vinden op de website weet wat je eet gifmeter ,
met een overzicht per product en verschillende supermarkten.

Het belang van vitamines
Vitamines zijn van levensbelang, niettemin heeft een groot deel van onze bevolking vitaminetekorten. De farmaceutische industrie (met een jaaromzet van meer dan 500 miljar dollar wereldwijd) profiteert van de gevolgen. Een vitaminetekort kan namelijk de gezondheid ernstig schaden. In Nederland heeft een groot deel van de bevolking een tekort aan het belangrijke vitamine D3, lees meer
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) ligt vrijwel altijd te laag voor een goede gezondheid. Bijvoorbeeld vitamine C heeft een ADH van 70 mg, dit is net genoeg om scheurbuik te voorkomen, lees meer
Daarnaast is het belangrijk natuurlijke supplementen te gebruiken om de tekorten aan te vullen, deze natuurlijke stoffen worden door ons lichaam herkend en goed opgenomen.

Geigy_voedingswaardetabel
Het is alarmerend wat er met onze voeding is gebeurd!
Klik op de afbeelding voor een groter formaat….

Voeding en magnetronmicrowave
De magnetron is helemaal ingeburgerd, daar kan toch niks mis mee zijn? Lees hier wat de bereiding in de magnetron met het eten doet en wat de gevolgen zijn…

Het gevaar van teflon en anti-aanbaklagen
hapjespan
Waarschijnlijk aanwezig in ieder huishouden: de hapjespan. Makkelijk met de anti-aanbaklaag en je hebt minder boter nodig, dus gezonder?
Er wordt weinig ruchtbaarheid aan gegeven dat deze anti-aanbaklaag zeer giftige stoffen bevat. Vogels zijn hier zeer gevoelig voor: het gebruik van deze pannen heeft een aantal vogels, onze huisdieren, reeds het leven gekost. Maar ook de mens kan er ziek van worden, lees meer over de gevaren….
Op de pagina webwinkelen kun je klikken voor informatie over de groene pan

Feiten over margarine/halvarine
boter
“Roomboter is vet, halvarine of margarine is daarom beter voor uw gezondheid”. Een foute veronderstelling die ons sinds jaar en dag misleidt. Wie de samenstelling en bewerkingen van deze producten kent vraagt zich af waarom deze – vaak peperdure – producten met het predicaat “gezond” worden aangeprezen. Lees hier waarom roomboter wél gezond is en je halvarine/margarine beter links kunt laten liggen.

Ongeraffineerd zout
ongeraffineerd zout
Zout is belangrijk voor ons lichaam. Toch wordt vaak gezegd dat we beter zoutarm kunnen eten, is dat zo?Dat hangt er vanaf welk zout we gebruiken, er is een groot verschil tussen gewoon keukenzout en ongeraffineerd zout, lees meer…


Zoetstoffen: giftige dikmakers
zoetstoffenZoetstoffen zijn helemaal ingeburgerd in ons voedingspatroon. “Gezonder dan suiker en beter voor je lijn” – beide uitspraken zijn niet waar. Chemische zoetstoffen zijn giftig en een aanslag op je gezondheid, daarnaast veroorzaken ze juist overgewicht!
Weten hoe het zit? Lees meer… Sinds kort is eindelijk de natuurlijke zoetstof Stevia toegelaten op de Nederlandse markt, een beter alternatief. Let wel op, er worden zoetstoffen aangeboden met op de verpakking “stevia” terwijl maar een paar procent stevia is toegevoegd of de stevia is door de fabrikant bewerkt. Als je kiest voor stevia kan green sweet stevia een goede keus zijn.

Reacties zijn gesloten.

  • no copyright – feel free to share